Bezoekerscentrum Park Hoge Veluwe

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park.

In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond.

Voor de bevestiging van het felsdak is een zelfborende schroef met speciale draadopbouw voor veelal zeer dunne onderconstructies gebruikt. Deze hebben een zeer hoge uitrekwaarde. Door de combinatie van blindklinkmoeren en verlijming is een veilig draagvlak gecreëerd waar tegen de verticale balken gemonteerd konden worden.

 

  • Stg. Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Monadnock & DeZwarteHond.
  • Kempen Cladding

Meer van dit

Architectonische woonvilla

Bijzondere materialen worden ook steeds vaker gebruikt in de woningbouw....

Lees meer

Jacobs Elektro

Energieneutraal state of the art gebouw met de nieuwste technieken....

Lees meer

ROC Almelo

De architect noemt het een groundscraper, een groot gebouw dat zich moeiteloos in zijn omgeving past...

Lees meer