Bezoekerscentrum Park Hoge Veluwe

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park.

In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond.

Voor de bevestiging van het felsdak is een zelfborende schroef met speciale draadopbouw voor veelal zeer dunne onderconstructies gebruikt. Deze hebben een zeer hoge uitrekwaarde. Door de combinatie van blindklinkmoeren en verlijming is een veilig draagvlak gecreëerd waar tegen de verticale balken gemonteerd konden worden.

 

  • Stg. Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Monadnock & DeZwarteHond.
  • Kempen Cladding

Meer van dit

Piet Klerkx

Het materiaalgebruik voor Piet Klerkx is strak en doelmatig ingezet met accenten in kleur en materia...

Lees meer

Fellenoord Eindhoven

Een gebouwontwerp met een BREEAM Excellent duurzaamheidsniveau....

Lees meer

Textaafoam

Een locatie waar logistieke en commerciële activiteiten zich concentreren....

Lees meer