Bezoekerscentrum Park Hoge Veluwe

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park.

In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond.

Voor de bevestiging van het felsdak is een zelfborende schroef met speciale draadopbouw voor veelal zeer dunne onderconstructies gebruikt. Deze hebben een zeer hoge uitrekwaarde. Door de combinatie van blindklinkmoeren en verlijming is een veilig draagvlak gecreëerd waar tegen de verticale balken gemonteerd konden worden.

 

  • Stg. Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Monadnock & DeZwarteHond.
  • Kempen Cladding

Meer van dit

Klimcentrum Leeuwarden

Klimcentrum Noardwand is het nieuwste en modernste klimcentrum van Nederland en biedt als één van ...

Lees meer

Cultureel centrum Eemplein

Een dak geïnspireerd op het schild van Sint-Joris, die is afgebeeld in het wapenschild van Amersfoo...

Lees meer

Brugbedieningscentrale Heerhugowaard

Mocht het verblijf op de huidige plek toch tijdelijk zijn: het complex kan in een handomdraai tot op...

Lees meer