Nieuwbouwproject ‘Schmidt Zeevis’

Herman van den Biggelaar werkt als hoofd Productie & Logistiek bij Roma Nederland BV. Een gespecialiseerde isolatiebouwer van projecten met geconditioneerde ruimten voor vis, vlees, kaas, groente en medicijnen. Herman deelt de achtergronden van een bijzonder en recent opgeleverd project en spreekt zich uit over de samenwerking met Roymans als leverancier.

“Wij bieden klanten een full service isolatiebouwconcept, met eigen merk isolatiebouwmaterialen zoals isolatiepanelen, isolatiedeuren en een specifieke sandwichpanelenbouwmethode. De bevestiging van de isolatiepanelen aan de constructie vraagt bij elk project om aandacht en expertise”, stelt het hoofd Productie & Logistiek.

Hij geeft een voorbeeld. “De bekende Rotterdamse vishandel Schmidt Zeevis wilde in Rotterdam een compleet nieuw pand realiseren met 8000 m2 foodcare bedrijfsruimten op twee verdiepingen mét viswinkel en een vrieshuis. De opdrachtgever stelde hoge eisen op het gebied van esthetica, hygiëne en duurzaamheid aan de nieuwbouw. Bovendien koos Schmidt voor een ongeëvenaarde creativiteit in en om dit markante bedrijfspand in de Spaanse Polder.” Herman legt uit hoe het gebouw is opgetrokken. “Er is gebruik gemaakt van een prefab betonconstructie met een stalen dak. De bootvorm werd uitgevoerd als vrijstaand stalen scherm rondom de hoofdmassa van het gebouw. Het vrieshuis staat vanwege het enorme temperatuurverschil (-25 graden) los in haar fundering en de opgaande stalen hoofddraagconstructie. Schmidt Zeevis had ook uitgesproken wensen over de details. Zo wilde het bedrijf dat de binnenwandpanelen volledig glad zijn en dat de naden in wanden en plafond één doorlopende lijn vormen. Uiteraard hebben we rekening gehouden met deze wensen.”

Leverancier
Herman vervolgt: “Om alle wensen te realiseren hebben we ook Roymans ingeschakeld. Zij zijn voor ons een betrouwbare leverancier omdat ze flexibel zijn en goede service verlenen. Dit is voor ons ook noodzakelijk om maatwerk te kunnen bieden bij onze snelbouw isolatiepanelen projecten. Voor dit project pasten wij -na overleg met Roymans- op de buitengevel de roestvaststalen montageschroeven toe. De bevestigingsmaterialen zijn bovendien allemaal op kleur RAL 9010 gecoat. Hierdoor ziet het geheel er uit als een eenheid.”

Ontwikkelaar: Alsemgeest Design & Build (naar een concept van Blokhuis Braakman architectenbureau BNA)
Architect: Alsemgeest Design & Build BV
Hoofdaannemer: Dijkham Bouw BV
Gevelbouw en binnenafwerking: Roma Isolatiesystemen

Meer van dit

Vlakdakbevestigers

Bevestigingsmiddelen en montageapparatuur voor de bevestiging van isolatiematerialen en dakbedekking...

Lees meer

‘Roymans begrijpt wat wij nodig hebben.”

Herontwikkeling van de monumentale textielfabriek: oude elementen combineren met nieuwbouw....

Lees meer

Kennis en brede assortiment maken het verschil

Een buitenschil bestaand uit diverse materialen zoals keramiek en aluminium composiet waarbij gebrui...

Lees meer