Fellenoord Eindhoven

Het voormalige Rabobank-kantoor is herontwikkeld naar een nieuwe huisvesting voor het Rijksvastgoedbedrijf. Duurzaamheid speelde een cruciale rol bij het gebouwontwerp. Het ontwerp heeft een BREEAM Excellent duurzaamheidsniveau, een beoordelingsmethode om duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. Daarbij is niet alleen energiebesparing bepalend maar ook het creëren van een optimale gezondheid in het pand.

Het project bevat meer dan 8.000 m2 strekmateriaal. De bovenbouw van het project was redelijk recht toe recht aan waardoor de montage heel voorspoedig verliep. De onderbouw kende verschillende hoeken en gevelbanden waardoor alle panelen uniek waren. Het MD strekmetaal is dubbel toegepast om een moire effect te creëren. Hierdoor krijgt de gevel een speelsere en golvende uitstraling. Naast MD Strekmetaal hebben is op de gevel ook MD Lamel toegepast, geanodiseerd in een speciale koper kleur met daarachter MD Flack. De MD Flack panelen zijn zwart gepoedercoat en beschikken bij de gevelbanden over een speciale anti-dreun om trillingen te voorkomen. Als bevestigingsmateriaal hebben we MD Verti en MD Clips gebruikt, dit zijn zichtbare bevestigingen voor gevels. Bij de fietsenstalling hebben we MD Designperforatie toegepast met een blinde bevestiging van MD Resto.

Voor de bevestiging is gebruik gemaakt van verschillende EJOT rvs-schroeven. Per constructie is bekeken welke schroef hiervoor het best geschikt was. Bijzonder bij dit project was de coating van verschillende schroeven, waaronder de kleur Alu Copper en RAL 9005 met een glansgraad van 30% waardoor je een matte uitstraling krijgt.

  • EDGE
  • UNStudio
  • Metadecor

Meer van dit

Piet Klerkx

Het materiaalgebruik voor Piet Klerkx is strak en doelmatig ingezet met accenten in kleur en materia...

Lees meer

Brugbedieningscentrale Heerhugowaard

Mocht het verblijf op de huidige plek toch tijdelijk zijn: het complex kan in een handomdraai tot op...

Lees meer

ROC Almelo

De architect noemt het een groundscraper, een groot gebouw dat zich moeiteloos in zijn omgeving past...

Lees meer