Kennis en brede assortiment maken het verschil

Projectleider Bart Halters werkt al zo’n tien jaar met veel plezier bij WVH Gevelprojecten in Oirschot. “We hebben ons als gevelspecialist in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van niet-doorzichtige gevels. We werken hard en leveren goed werk. Dat waarderen klanten.”

Een project waar Bart en zijn collega’s erg trots op zijn, is de realisatie van de complete buitenschil van het nieuwe pand van Rabobank aan de Fellenoord in Eindhoven. “Deze is naast de bestaande bouw geplaatst en wordt volgend jaar in gebruik genomen. Het prachtige ontwerp vormde een flinke uitdaging om ook daadwerkelijk te realiseren.”

Rondingen en diepteverschillen
Bart legt uit waarom. “De buitenschil bestaat uit diverse materialen zoals keramiek en aluminium composiet. Bovendien is gebruik gemaakt van een breed scala aan tussenconstructies om de diversiteit aan achtergronden op te vangen, zoals beton, sandwichpanelen en houtskeletbouw. Dit levert mooie diepteverschillen op in de gevel van het gebouw. Als specialist bedenken wij graag oplossingen om deze ontwerpen ook te kunnen realiseren. De rondingen hebben we bijvoorbeeld in onze eigen fabriek ‘prefab’ gemaakt. En voor de achter-constructie hebben we in het voorstadium in 3D, mallen voorbereid en uitgewerkt.”

Goede gevel
Het laat zien dat een gevel meer is dan een schil om een gebouw. “Een goede gevel geeft een gebouw bescherming, isolatie én uitstraling”, legt Bart uit. “Bij de plaatsing van een gevel komt dan ook heel wat kijken en het is dan ook zaak om een specialist in te schakelen. Wij zijn volledig op de hoogte van de geldende kwaliteitseisen en bouw- en milieunormen en denken van begin tot eind met de klant mee. We bieden volledige ontzorging.”

Bart en zijn collega’s gebruikten voor het pand van de Rabobank heel wat verschillende bevestigingsmaterialen. “Om te zorgen dat we altijd werken met de juiste materialen werken we graag samen met de specialisten van Roymans. Zij hebben alle kennis én een breed assortiment in huis. Hebben ze iets niet op voorraad dan kunnen ze het meestal toch snel leveren. Roymans zorgde voor deze opdracht onder meer voor zelfborende rvs-schroeven uit het Ejot-programma, slagpluggen, montageschroeven, doorsteekankers, zeskant teksen, multiboorschroeven, schietnagels voor staal, sandwichpaneel- schroeven, rvs-draadeinden en blindklinknagels. Het enorme assortiment is een belangrijke reden om te kiezen voor Roymans. Bovendien denken de mensen altijd met je mee. Met hun advies weet je zeker dat je de juiste oplossing kiest. Ik ben ook erg gecharmeerd van de kwaliteit van hun materialen. De EJOT zeskants-schroef is beproefd en beschikt over de juiste verklaringen, zodat wij de opdrachtgever langdurige garantie kunnen bieden. We hebben dus meerdere redenen om van de expertise van Roymans gebruik te maken. Dat maakt dat we kunnen bouwen op een plezierige en goede partner.”

Meer informatie over het project en WVH Gevelprojecten: 
www.wvhgevelprojecten.nl

Meer van dit

“Goed afgestemd op wat wij nodig hebben.”

Energieneutraal state of the art gebouw met de nieuwste technieken....

Lees meer

Op zoek naar houtbouwschroeven?

Ook deze hebben we! Het complete assortiment houtbouwschroeven van Reisser is bij ons verkrijgbaar. ...

Lees meer

‘Roymans begrijpt wat wij nodig hebben.”

Herontwikkeling van de monumentale textielfabriek: oude elementen combineren met nieuwbouw....

Lees meer