Monteren zonder boorspaanders

Met het introduceren van de JF3-2H-4.8 x 19-E14 heeft EJOT een roestvaststalen schroef op de markt gebracht welke gemonteerd kan worden zonder dat er boorspaanders ontstaan. Deze spaanders zorgen op de staalplaten voor roestvorming waar men niet op zit te wachten en bij het vergeten weg te vegen van deze spaanders is de kans groot dat er op korte termijn roestvorming plaatsvind op de platen.

Monteren zonder boorspaanders

Monteren zonder boorspaandersAfbeelding is indicatief

De geometrie van de scherpe punt op de JT3-2H-4.8 x 19-E14 zorgt voor direct aangrijpen op de plaat waardoor de schroef niet kan weglopen en krassen. De schroef is voorzien van dubbele draad waardoor hij met grote snelheid in de platen tapt. Hierdoor 'versmelt' hij zich met de platen en vormt er zich een zeer krachtige verbinding.

Het draadloze gedeelte onder de kop, in de artikelcodes van EJOT herkenbaar aan de H ( JT3-2H-4.8 x 19-E14), geeft de schroef de mogelijkheid om alle te verbinden platen tot onder de kop/ring aan te trekken. Dit vormt een optimale montageverbinding.

JF3-2H-4.8 x 19-E14, ideaal inzetbaar op overlappen van sandwichpanelen en gevelplaten.

Voor de beplating van gevels, bijvoorbeeld op omega's is er ook een variant in 5.5x25 of 5.5x35mm, standaard voorzien van een ring 16mm en met een boorcapaciteit van 1+1mm. (Bestelvoorbeeld: JF3-2-55 x 25-E16)

Dakplaten 'afteksen'.

De 4.8 schroef is ook verkrijgbaar in elektrolytisch verzinkte uitvoering, echter zonder ring. Deze JF2-2H-4.8x19 is speciaal gemaakt voor de onderlinge overlap van stalen dakplaten zoals het 106 profiel. Deze schroeven zijn te gebruiken met de andere noviteit van EJOT, de EJOFAST®

De EJOFAST® is er niet alleen voor het zg. afteksen van het staaldak, het unieke aan deze machine is dat hij ook in te zetten is om overlappen van dakplaten of sandwichpanelen met de reeds hierboven vermelde JF3-2H-4.8 x 19-E14. (binnenkort ook te gebruiken met de boorschroef JT3-2H-4.8x19-E14)

Onder de kop van de machine zijn steuntjes te monteren welke qua maat overeenkomen met de meest gangbare profielen. Hiermee is uitermate secuur een overlap af te schroeven.

Deze zeer stabiele EJOFAST® is met een FEIN accumachine uitgerust om u zodoende snoerloos te kunnen laten werken. Wel zo veilig!

Monteren zonder boorspaanders


Monteren zonder boorspaanders Voor nog meer informatie aangaande bovenstaande schroeven en de EJOFAST® kunt u terecht op onze website, www.roymans.nl