Composiet gevelelementen

Duraspin DS75
De opbouw van een gevel is in de loop der jaren continue aan verandering onderhevig geweest. Waar je vroeger veel stalen wandplaten zag, zie je nu nieuwe gebouwen met composiet gevelelementen. Deze, meestal aluminium, elementen hebben een strakke en moderne uitstraling. De basis van de gevel is vaak een betonnen wand waarop men een aluminium (draag)constructie voor de uiteindelijke composiet buitengevel monteert.

De aluminium constructie bestaat onder andere uit een aluminium Tprofiel en een aluminium hoeklijn waarmee je een mogelijkheid creëert om de constructie exact op maat te maken. Dit moet met uiterste precisie gedaan worden om een strak uiterlijk van de te monteren (composiet) gevelelementen te kunnen garanderen. Dit uitlijnen kan exact op maat gebeuren met (zelfborende) schroeven van EJOT die specifiek voor deze toepassingen zijn ontworpen. Zo zijn er schroeven met 5-7 mm vrije zone onder de schroefkop, die zijn voorzien van een aangeperste flens. Maar zo zijn er ook blindklinknagels met een grote flens om dit te creëren. Keuzemogelijkheid dus voor de constructeur en/of de uiteindelijke verwerker. Met beide bevestigers kan het aluminium blijven werken zonder gevolgen voor de stevigheid.

Speciaal voor de montage van aluminium composiet gevelelementen zijn er schroeven ontwikkeld met de vertrouwde EJOT FR-kop; een bolkop met Torxaansluiting. Deze schroeven, JT4-FR-2H/6-4, 8x22 hebben een speciale draadopbouw en een draadvrije zone onder de kop. Bij het gebruik van de centreerhuls heb je te allen tijden een perfecte montage, zonder de bekende deukvorming die zorgt voor een onrustig uiterlijk. Maar ook de JT4-LT-schroeven zijn nieuw (JT4-LT-2/6-6,0 x L). Deze hebben een nog vlakkere kop en een bredere flens. Afhankelijk van de wensen van de klant of architect is er keuze genoeg.

Uiteraard heeft EJOT ook voor andere soorten opbouw een goede, specialistische oplossing om feilloos te kunnen monteren. Ook voor montage op houten achterconstructies. Allemaal natuurlijk volgens de kwaliteit die men van EJOT gewend is!

Klik hier voor meer informatie (PDF)